De app

In co-creatie met patiënten en professionals is in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een app ontwikkeld voor patiënten. Deze app helpt om zelf mee te kunnen werken aan een prettige en veilige opname. De app is bedoeld voor all patiënten opgenomen in het ziekenhuis.

 

Vooralsnog is deze app alleen in studieverband te gebruiken. Indien u opgenomen bent in een deelnemend ziekenhuis kunt u de toegangscode krijgen via de verpleegkundigen.
Download de app voor Android hier of voor iOS hier.

De kracht van het project zit in de manier waarop de informatie aangeboden word: gericht, persoonlijk en in een behapbaar format. Patiënten hebben vaak meer dan één ziektebeeld. Daarom zullen er naast modules voor infectieziekten ook andere modules voor de app ontwikkeld worden.

De Participatient app is een initiatief van de Eenheid Infectiepreventie van het LUMC, in samenwerking met de Medische Microbiologie, de Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde, maar ook experts van de Sociale Wetenschappen, interne geneeskunde en data experts van de Universiteit Leiden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Momenteel bestaat de app uit de volgende onderdelen:

  1. Pijnscore
  2. Katheter Check
  3. Mijn Afdeling
  4. Meer Informatie

Ook kunt u uw voortgang zien en de laatste resultaten van de Pijnscore en Katheter Check onder in het hoofdmenu. Hier staat hoevaak u de Pijnscore en Katheter Check heeft ingevuld. Door op de blauwe onderstreepte tekst te klikken kunt u het laatste resultaat oproepen, om bijvoorbeeld met uw verpleegkundige te bespreken.

Vóór het app gebruik worden de voorwaarden opgesomd en vragen we om toestemming.